Huvudförening
Hörneforsdagen 25 aug 2018
Vi hoppas på att vädergudarna är med oss i år, det var ju rätt blött senast.

Hörneforsdagen började i slutet av 1980-talet som enbart en löpartävling, Hörneforsrundan. Denna tävling utvecklades efter hand av bröderna Anders och Dan-Åke Lindkvist till ett av Västerbottens Grand Prix mest populära tävlingar och hade som mest över 400 deltagare. I början av 2000-talet lades tävlingen ned och ersattes av Hörneforsdagen med marknadsstånd och försäljning.

Under de senaste åren har Hörneforsdagen arrangerats av den lokala företagarföreningen HUFF, men övertas från och med 2017 av Hörnefors idrottsförening som arrangerar dagen som ett samarrangemang med lokala föreningar och företag.

Ankrace
2017-09-08 11:54

Ankracet arrangeras traditionsenligt av Hörnefors gymnastikförening, HGF, i Hörneån. Ankor säljs utanför ICA veckan innan tävlingen och vid HGF´s stånd under dagen. Många fina priser utlovas.

Vem blir först att passera mållinjen 2018?
Klockan 12.00 går starten och målgången beräknas till cirka 12.30.

2017-09-08 11:54
Utställningar

Fjolårets succé med ett matområde framför stora scenen utvecklas till ett mer varierat matutbud med dryckesförsäljning.

• Konstföreningen ställer ut “Konst i det gröna”.
  • Ett utvecklat aktivitetsutbud för barn bl.a. ridning.
  • Bilutställning av 50-, 60-, och 70-talsbilar framför Församlingsexpeditionen och efter vägen mot kyrkan.
  • Marknadshandel efter Bruksgatan. Stort Loppisområde. Mat- och dryckesförsäljning framför stora scenen. Hamburgare, kebab, thaimat, munkar, fika mm