HIF 1908💕Hörnefors

HIF:s riktlinjer under Corona-tiden
Uppdaterad 2020-10-22

Vi följer noga Folkhälsomyndighetens (FHM) och Riksidrottsförbundets (RF) råd och bedömningar av smittspridningen i Umeå-området, och våra riktlinjer kan snabbt komma att ändras.

Folkhälsomyndigheten

RF:s infosida om Corona

STÄLL OM - STÄLL INTE IN!

Vi genomför träningar såsom fotboll, friidrott, löpning etc. utomhus. Vi försöker hitta övningar som gör att vi håller ett visst avstånd så långt det är möjligt. Dela gärna tips och idéer med varandra.

Matcher/seriespel kan genomföras enligt folkhälsomyndigheten. Förutsatt att myndighetens råd följs i övrigt. Särskilt viktigt att:

- Bara friska symtomfria personer deltar i aktiviteterna

- Det finns goda möjligheter att tvätta händerna

- Trängsel mellan människor undviks

Som ledare är du ansvarig för att vara uppmärksam på deltagare som visar symptom och vid en sådan situation ska du uppmana den aktiva att avbryta sitt deltagande och om den aktiva är under 18 år, informera förälder/målsman. Du ska också vid varje aktivitet påminna om handhygien, att undvika direkt kroppskontakt och att byta om hemma.

Information till alla aktiva:

·        Förkyld eller hängig, eller andra symtom = Stanna hemma.

·        Vi delar inte vattenflaskor.

·        Vi tvättar händerna innan träning.

·        Vi byter om och duschar hemma.

·        Vi använder inte omklädningsrummen till samlingar.

Nordahlsvallen -fotboll och friidrott

Förening bör enligt Folkhälsomyndigheten begränsa antalet personer i och kring träningen, där begränsningen om 50 personer är ett riktmärke. Förordningens förbud gäller allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, vilket en träning inte är i lagens mening.

1.      Vi rekommenderar att föräldrar finns utanför stängslet, så att det är ledare och barn i första hand på/vid planen.

2.      Samling sker med avstånd till andra lag i närhet till den del av planen ni ska träna på.

3.      Det första laget på plats för dagen öppnar upp toaletterna på gaveln utomhus,  Nyckel finns i kiosken.
         Det sista laget låser toaletterna och hänger tillbaka nyckeln.  OBS! VIKTIGT!

4.      Tvål och tvättmöjligheter finns i dagsläget på toaletterna på gaveln utomhus och toaletten inne.

Övriga möten

Gällande övriga föreningsmöten så anpassar vi dessa till ovanstående riktlinjer med fysiskt avstånd etc. Det betyder att vi ersätter fysiska möten med digitala lösningar där det bedöms lämpligt. Vi genomför inte fysiska möten med fler än 50 personer och med de anpassningar som krävs. Möten med fler personer genomför vi alltså digitalt eller utomhus (max 50 personer) med anpassningar.