Bli medlem i Hörnefors Idrottsförening
Föreningen utsatt för anonyma hot på grund av Coronaarbetet
2022-01-17 12:00

Föreningen har under senaste veckan skriftligen erhållit anonyma hot, kopplat till de åtgärder som
styrelsen beslutat kring att begränsa spridningen av covid. Med anledning av detta vill styrelsen
meddela följande:

Vi lever under svåra tider, inte minst när det gäller hålla i gång idrottsverksamheten och motverka
stillasittande och passivitet. Styrelsen har efter bästa förmåga agerat för att kunna erbjuda säkra
evenemang och träningsmöjligheter. Viktigt att komma ihåg att vi i styrelsen består av ideellt
engagerade människor som brinner för ungdomsidrott och saknar expertkunskap kring både juridik,
diskrimineringslagar och pandemirestriktioner. Den bärande tanken har därför varit att undvika egna
lokala system och i stället förhålla sig till de rekommendationer och regler som tillhandahålls av
myndigheter och idrotternas olika förbund. Vidare har vi försökt hitta rimliga åtgärder i förhållande till den extra arbetsbelastning som dessa innebär för såväl funktionärer som lagföräldrar. Detta har
bland annat inneburit att vaccinationsbevis har krävts för att bevittna samtliga matcher i innebandy.

Vi i styrelsen konstaterar med sorg i hjärtat att våra beslut, som vi känner oss trygga i, föranleder
anonyma medmänniskor att ta sig friheten att hota både oss personligen och föreningen. Vi
diskuterar med glädje både restriktioner i synnerhet och föreningsutveckling i allmänhet men inte
med människor som väljer dölja sina åsikter bakom hot och anonymitet.

Styrelsen HIF

Innebandy startsida
Nya restriktioner att följa
2022-01-14 10:50, Innebandy startsida

Innebandyförbundet har skickat ut nya restriktioner som börjar gälla 12/1.
HIF har valt att använda alternativ 1 , Arrangemang inomhus med maximalt 20 personer i publiken (funktionärer ej inräknade). Vaccinbevis behöver ej kontrolleras.

Utifrån detta kommer vi att stänga kafeterian vid matcher. Hallvärdar på vardagar kvarstår.

Lagen är vid sina hemmamatcher ansvariga att utse en matchvärd som är på plats 30 min innan matchen startar (när lagets samlas) för att kontrollera antalet besökare.

HIF väljer att dela de 20 personerna på 10 publik från bortalaget och 10 publik från hemmalaget (funktionärer ej medräknade). Ni i laget väljer själva hur ni fördelar de 10 platserna. Utifrån att alla föräldrar inte kommer att kunna vara på plats är ett tips att överväga filmning av matcher via Innebandyappen.

Vid flera matcher efter varandra får publiken vänta utanför Bråvallahallen till tidigare match är slut och hallen tömd på publik. Detta blir ett samarbete mellan matchvärdarna i de olika lagen.

Vid hemmamatcher meddela era motståndare i god tid innan match att endast 10 personer/föräldrar från motståndarlaget kommer att släppas in i hallen samt att om matcher spelas innan kan man vara tvungen att vänta utanför.

/Innebandygruppen

Obemannat kansli
2022-01-11 11:44

Kansliet i Centrumhuset är obemannat från den 12 januari tills annat anges.

Telefonen är öppen måndag-torsdag 09-15 fredag 09-12.

Välkommen på telefon 076 202 10 18.

Friplats Hörnefors IF
2022-01-10 11:19

För dig som inte själv har möjlighet att finansiera ett deltagande i idrott, ett läger mm finns möjligheten att söka friplats dvs. att anmäla ditt barn till en idrott utan kostnad. Denna unika möjlighet kan vi erbjuda tack vare stöd från Coop Hörnefors.

Kriterier för att söka friplats:
Ansökan görs via mejl till hornefors.if@telia.com
Kan ha ekonomiska svårigheter att betala
Kan ha separerad familj
Ska vara aktiv i någon av våra verksamheter
Ska vara under 18 år

Ansökan, fördelning av friplatser och beslutet är konfidentiellt och behandlas av styrelsen.
Styrelse och personal har sekretesskyldighet i alla frågor som rör ansökningar om friplatser.

Observera att mer än ett barn per familj kan beviljas friplats och ansökan inom idrott gäller både höst- och vårtermin.

Ansökan måste göras två månader från fakturan är utskriven. Det går inte att söka bakåt i tiden.

Välkommen med din ansökan via ett mejl till hornefors.if@telia.com

Kansliet obemannat
2021-12-14 09:18

Kansliet är obemannat onsdag den 15 dec till och med fredag den 17 december. Välkommen att ringa 076 202 10 18 för kontakt.

Nyheter från vår verksamhet
Innebandy startsida, 14/01 10:50